Methode

QSND Yag laser

In mijn praktijk werk ik met de Q-switched ND Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald.

Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser verleden tijd. De laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van haar pigmentatie, permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm² behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam niet alles in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na een laser of removal behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van;

 • warmte
 • branderig gevoel
 • roodheid
 • uitdroging/blaasjes

Dit kan aanhouden tot 7 dagen na behandeling. In sommige gevallen waarbij haartjes over of in de buurt van de oude inkt/pigmenten zitten, worden de haartjes wit/licht blond, dit is een tijdelijke reactie, afhankelijk van de groei keert de eigen wenkbrauwhaar kleur terug.

De bovenstaande punten kunnen langer aanhouden wanneer je;

 • alsnog de zon in gaat met de behandelde plek
 • je sport of de sauna in gaat
 • je pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat je correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe je huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke je van mij mee krijgt bij de 1e behandeling. Ook is het van groot belang dat je zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat je bezig bent om de pigmentatie te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

Veilig? Bijwerkingen?

Het verwijderen van pigment met deze laser techniek is in principe een veilige behandel methode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk of irritatie ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam.

Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de effectiviteit van de behandeling weer. Verder is het belangrijk om te weten dat er in sommige gevallen na het verwijderen ”rest pigment” kan overblijven verkleuring van de pigmentatie naar licht gelige gloed of licht roze zalm achtige. Dit heeft geheel te maken met de soort pigment/verhouding/merk.

Nazorg

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen. Het beste is om daarvoor een cooling gel te gebruiken zoals de bij de apotheek of drogist verkrijgbare VSM calendula. Dat geeft de beste resultaten bij het herstel van de huid.

De huid krijgt door de laserbehandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Tijdens de nazorg kan vervelling optreden. Daar hoef je niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken van herstel van de huid. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen en ook de zonnebank wordt afgeraden. Kom je er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren, dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Plusminus 10 dagen na een behandeling ziet de huid er doorgaans weer normaal uit. En de resultaten van de behandeling zijn dan duidelijk zichtbaar, de tatoeage is aanmerkelijk lichter dan voor de behandeling.

Uiteraard kan je mij na de behandeling altijd bellen of appen als je vragen hebt. Ik kan je goed adviseren hoe om te gaan met de huid na de behandeling. Heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op!

Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé.

Vragen?

Neem gerust contact op.

  Whatsapp Openen
  1
  Hulp nodig?
  Hulp nodig?