06-12526598

Veelgestelde Vragen

Wat is micropigmentatie van de hoofdhuid?

Micro pigmentatie van de hoofdhuid (ook bekend als SMP of MHP) is de nummer 1 behandeling voor mensen met haaruitval.

Een vorm van medische tatoeage waarbij natuurlijk pigment strategisch wordt aangebracht in de dermale laag van de hoofdhuid om de illusie van kleine haarzakjes (stoppeltjes) te wekken.

Indien toegepast door een getrainde specialist, zal deze procedure de geschoren hoofdlook perfect nabootsen, en daarom is dit een voorkeursbehandeling bij uitstek voor haaruitval

Hoe ziet micro haar pigmentatie (MHP) er uit?

Micropigmentatie van de hoofdhuid, ook wel haartatoeage genoemd, kan veel verschillende resultaten opleveren. Van het creëren van de illusie van een dikker uitziende haardos, het herstellen van een teruggetrokken haarlijn, het verhullen van dunner wordende of kale plekken, en zelfs het camoufleren van littekens.

Haarpigmentatie ziet eruit als veel kleine stippen met pigment die op de hoofdhuid in en rond de haarlijn worden aangebracht om het gewenste resultaat te bereiken.

Ziet haar pigmentatie er natuurlijk uit?

Ja, Micropigmentatie van de hoofdhuid ziet er natuurlijk uit! Er worden gespecialiseerde pigmenten en apparatuur gebruikt, die zijn ontworpen om het uiterlijk van natuurlijke haarzakjes na te bootsen. Het pigment wordt aangepast aan je bestaande haar- en huidskleur . De behandeling wordt aangepast naar het gewenste resultaat; vollere haardos, geschoren uiterlijk of camouflage van littekens.

Kun je een nieuwe haarlijn creëren?

Ja dat kan! Met haarpigmentatie ben ik in staat om een haarlijn en stijl die bij je past volledig aan te passen. Ik zal tijdens een uitgebreide intake bespreken wat belangrijk voor je is en welke gewenste resultaten je hoopt te bereiken. Voordat je met je haarpigmentatie-sessies begint, weet je precies wat haalbaar is en hoe je het eindresultaat mag verwachten.

Hoelang duurt de behandeling?

Dit kan bij iedereen verschillen. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 2-4 uur, afhankelijk van de mate van haarverlies en welke behandeling. De eerste behandelingen zijn meestal langer dan de tweede en derde, omdat bij de eerste behandeling het meeste wordt gezet. Bij de tweede en derde behandeling ga ik het echte detail en 3D effect toepassen.

Kan micro pigmentatie van de hoofdhuid mijn haartransplantatielitteken camoufleren?

Ja, micropigmentatie van de hoofdhuid is zeer effectief bij het camoufleren van veel verschillende soorten littekens, waaronder haartransplantatie en littekens van ongevallen.

Zal de kleur van haar pigmentatie vervagen?

Het is mogelijk dat het pigment na enige tijd en blootstelling aan de zon langzaam lichter wordt. Het kan nodig zijn om de kleur bij te werken na verloop van tijd. Blootstelling aan de zon en huidtype kunnen een effect hebben op de tijd tussen de nodige aanpassingen, maar dit kan een kwestie van jaren zijn. Ook kan er bijgewerkt worden of meer dichtheid toegevoegen worden als je in de toekomst meer haarverlies ervaart.

Verandert het pigment van kleur?

Haarpigmentatie is een vorm van permanente cosmetische tatoeage, maar in tegenstelling tot traditionele tatoeages of permanente make-up, is het gespecialiseerde pigment ontworpen om de beoogde kleur te behouden.

Het pigment mag alleen lichter worden en niet verkleuren naar blauw, groen of paars na verloop van tijd.

Het verschil is dat er gespecialiseerde pigmenten gebruikt worden die alleen zijn ontworpen voor hoofdhuid-micropigmentatie (SMP of MHP).

Hoelang blijft micropigmentatie van de hoofdhuid zitten?

Haarpigmentatie is een permanente behandeling en is alleen volledig verwijderbaar door gebruik van een laser. Na verloop van tijd kan je haarkleur echter vervagen tot een lichtere tint, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder levensstijl en blootstelling aan de zon. De meesten laten een nabehandeling doen na 2-4 jaar, om je haarkleur weer echt tot leven te brengen!

Hoe onderhoud je haarpigmentatie?

Na je haarpigmentatie behandelingen is het erg belangrijk om goed voor het behandelde gebied te zorgen voor een succesvol resultaat op lange termijn.

Ik raad het gebruik van een goede kwaliteit zonnebrandcrème aan terwijl je je in de zon gaat. Dit met een spf 30 of 50. Ook kan je wanneer je echt in de zon bent een pet of muts dragen. Deze kleine maatregelen zullen helpen om het uiterlijk van je haartatoeage te behouden.

Doet de behandeling pijn?

Ik kan niet garanderen dat je niets voelt, omdat sommige delen van de hoofdhuid gevoeliger zijn dan andere. Je kunt de behandeling bijvoorbeeld meer voelen in de tempelgebieden dan in de kruin.

De meeste van mijn klanten merken op dat, hoewel ze wat ongemak ervaren tijdens de behandeling, het zeker draaglijk is en niet zo pijnlijk als het zetten van een traditionele tatoeage.

Wanneer je een cijfer moet geven over de pijn en 0 is geen pijn en 10 heel veel pijn ligt deze behandling tussen de 1 en 3

Wat als ik meer haar verlies in de toekomst?

Een van de voordelen van haarpigmentatie is dat je jouw dekking kunt aanpassen als je in de toekomst meer haarverlies ervaart. Hetzelfde geldt als je merkt dat je in bepaalde gebieden meer
dichtheid of dikte wilt toevoegen.

Sommigen besluiten ook om uiteindelijk hun hele hoofdhuid te bedekken, waardoor ze een geheel nieuwe haarlijn creëren, wat ook haalbaar is!

Het voordeel van haarpigmentatie is niet alleen de directe impact op je zelfvertrouwen en uiterlijk, maar ook de flexibiliteit op lange termijn die het je kan bieden, met doorlopende opties, afhankelijk van de hoeveelheid haarverlies die je in de toekomst kunt ervaren.

Is er een garantie?

Ja, ik geef garantie op elke behandeling van begin tot eind, met een tevredenheidsgarantie van 12 maanden vanaf de datum van je laatste behandeling. De garantie is geldig voor klanten die de volledige reeks aanbevolen sessies bijwonen, zoals afgesproken tijdens je intakegesprek.

Hoeveel kost micropigmentatie van de hoofdhuid?

De kosten voor micropigmentatie van de hoofdhuid zijn afhankelijk van het patroon van haarverlies, de grootte van het hoofdhuidgebied dat moet worden bedekt en of je littekens op de hoofdhuid hebt.

Wanneer je op bezoek komt voor je gratis eerste consult, zal ik de bovenstaande elementen beoordelen en een aanbevolen behandelplan op maat maken met een totale prijs, voordat ik met behandelingen begin.

De micro haar pigmentatie tarieven variëren van € 590,- voor 1 zone tot € 2295,- voor het gehele hoofd.
Voor alle behandelingen zijn er minimaal 3 sessie nodig. Dit zit in de prijs inbegrepen. Er komen dus geen extra kosten bij.

1 Zone € 590,-
2 Zones € 1.095,-
3 Zones € 1.595,-
4 Zones € 1.995,-
5 Zones € 2.295,-

Welke zone is voor mij geschikt?

Het voor jou geldende maatwerk tarief MHP is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van het te behandelen oppervlak, de mate van haarverlies en de gewenste dichtheid. Je situatie en het aantal bij jou te behandelen zones resulteert in een persoonlijke pakketprijs, inclusief een jaar garantie. De gemiddelde pakketprijs bedraagt € 2.295,-.

Indien je meer informatie wilt over het voor jou van toepassing zijnde aantal zones, neem dan contact met mij op. Wil je gelijk de juiste informatie stuur me dan een appje met een duidelijke foto van de voorkant, de zijkanten, de achterkant en de bovenkant. Deze foto’s kan je sturen naar 06-12526598 of via de mail laura@haarpigmentatienederland.nl.

Kan ik in termijnen betalen?

De haarpigmentatie behandeling kun je ook in termijnen betalen. Haarpigmentatie Nederland werkt hiervoor nauw samen met partner Cosmetic Finance. De aanvraag voor het betalen in termijnen kan je bij deze partij eenvoudig online indienen.

Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé.

Vragen?

Neem gerust contact op via WhatsApp of telefoon: 06-12526598

Whatsapp Openen
1
Hulp nodig?
Hulp nodig?