06-12526598

Micro haar pigmentatie bij Alopecia

De meeste Alopecia behandelingen zijn beperkt en bieden veel minimale of tijdelijke voordelen. Haar pigmentatie kan gebruikt worden om je de illusie van haar op lange termijn te bieden.

Alopecia

Alopecia is de verzamelnaam voor haaruitval. Het komt in veel verschillende vormen en kan zowel mannen als vrouwen treffen. Alopecia kan een vernietigend effect hebben op het zelfvertrouwen en het zelfrespect van een persoon, omdat het vaak onmiddellijk en zonder waarschuwing toeslaat. Afhankelijk van welke vorm van alopecia het individu lijdt, kunnen de symptomen variëren van een enkele haaruitval op de hoofdhuid en het baardgebied tot meerdere plekken of – in het ergste geval – volledig haarverlies van de hoofdhuid, het gezicht en het lichaam.

Er zijn drie gradaties van alopecia areata:

1. Alopecia areata: is de ‘pleksgewijze’ kaalheid, die zich overal op het lichaam kan voordoen. Meestal veroorzaakt door vermatig trekken of spanning op het haar gedurende lange tijd, bijvoorbeeld door het continu dragen van staarten of vlechten.

2. Alopecia totalis: vooral het hoofdhaar groeit niet meer.

3. Alopecia universalis: er is volstrekt geen haargroei meer te bespeuren, noch hoofdhaar, noch lichaamsbeharing.

Micropigmentatie van de hoofdhuid & Alopecia Areata

Wanneer alopecia toeslaat, heeft dit vaak emotionele gevolgen en kan het je zelfvertrouwen aantasten..

Hoofdhuid micropigmentie is een behandeling, die de schade van alopecia verbergt. Het kan werken bij patiënten met zowel haar, door het zetten van natuurlijke pigmenten, sectie voor sectie, als ook op een geschoren hoofdhuid.

Het mooie van deze behandeling is dat het van nature holistisch en niet-invasief is. Wat betekent dat alle voorgeschreven medicatie die wordt gebruikt om de haargroei te bevorderen, na de behandeling zal blijven werken.

Wat kan er met Micropigmentatie?

Micropigmentatie van de hoofdhuid is een eigentijdse behandeling die zorgt voor een optisch effect van een volle haardos.Door het plaatsen van minuscule stippen inkt net onder het huidoppervlak, wordt de illusie van een geschoren hoofdeffect gecreëerd.

Hoofdhuid micropigmentatie (SMP, MHP) kan ook worden gebruikt op delen van het hoofd waar het haar dunner wordt. Je hebt verdichting nodig om de illusie van dikker haar te wekken. 

Wat is micropigmentatie van de hoofdhuid?

Hoofdhuid micropigmentatie is een behandeling waarbij pigment met een extreem kleine naald net onder het huidoppervlak wordt geplaatst. Hierdoor ontstaan ‘stippen’ van pigment om een geschoren haarzakje na te bootsen.

In combinatie met duizenden ‘stippen’ aangebracht door een specialist, is het resultaat het uiterlijk van een kortgeschoren look.

De inkt is afgestemd op je bestaande haarkleur en je kunt een week na de procedure gewoon wassen en zwemmen.

Dit proces is ideaal voor iedereen die lijdt aan mannelijke kaalheid, alopecia of dunner wordend haar. In sommige omstandigheden is het ook mogelijk om een langere haarlengte te behouden. Neem contact met mij op zodat ik jouw geschiktheid voor deze optie kan beoordelen.

Het Proces

De micropigmentatie behandeling

Ik begrijp dat haarverlies kan zorgen voor verlies van zelfvertrouwen. Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé en worden uitgevoerd in mijn discrete praktijk, of per telefoon en e-mail wanneer dit jou beter uitkomt.

Fase 1 – intake

Tijdens de intake gaan we jouw gewenste look bepalen. Ook beantwoord ik al jouw vragen en bespreek ik de eventuele voordelen en implicaties op korte en lange termijn. Vervolgens brengen we jouw perfecte haarlijn in kaart en bepalen we samen wat de juiste pigmentkleur voor jouw huid en haarkleur is.

Fase 2 – voorbereidingen

Als voorbereiding op de behandeling, meng ik het pigment indien nodig, maken we de hoofdhuid schoon en mag je plaatsnemen op de behandelstoel. Natuurlijk zorg ik ervoor dat je lekker op de behandelstoel zit, eventueel met een warme deken en muziek naar keuze op de achtergrond voor een optimale ontspanning.

Fase 3 – start behandeling

Jouw behandeling start met de achterkant van je hoofd, in het kruingebied, om de verloren dichtheid te vervangen. Pas daarna gaan we verder met het hele gebied waar het haar dunner is geworden.

De eerste behandeling duurt doorgaans 2-3 uur en is over het algemeen comfortabel voor de meeste mensen. Van tijd tot tijd kan enig licht ongemak worden ervaren, maar dit is meestal geen probleem.

Het pijnniveau lijkt in niets op het zetten van een lichaamstatoeage. In feite vallen veel mensen tijdens de procedure in slaap.

Fase 4 – tweede behandeling

Jouw tweede behandeling duurt ook circa 2-3 uur en wordt ongeveer een week na je eerste behandeling gepland. Tijdens je tweede behandeling bouwen we aanzienlijk meer dichtheid op met als doel je look af te maken.

Fase 5 – bijwerken

Ongeveer 30 dagen na de laatste behandeling, plannen we een retoucheringsafspraak. Dit is om eventuele vervaging te corrigeren en ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect in overeenstemming is met jouw verwachtingen.

Na deze totale procedure zijn om de 2-4 jaar nabehandelingen nodig, afhankelijk van je huidtype en hoe goed je de richtlijnen voor nazorg volgt.

Bekijk Hun Ervaringen

Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé.

Vragen?

Neem gerust contact op via WhatsApp of telefoon: 06-12526598

Whatsapp Openen
1
Hulp nodig?
Hulp nodig?