06-12526598

Micro haar pigmentatie voor Vrouwen

Haaruitval en haarverlies bij vrouwen kan een behoorlijke impact hebben op je zelfvertrouwen. Je haar bepaalt nu eenmaal voor een groot gedeelte je voorkomen. Hoewel het op elke leeftijd kan toeslaan, is het nauw verbonden met zowel genetica als hormonen. 

Haaruitval en haarverlies bij vrouwen

Haaruitval en haarverlies bij vrouwen kan een behoorlijke impact hebben op je zelfvertrouwen. Je haar bepaalt nu eenmaal voor een groot gedeelte je voorkomen. Hoewel het op elke leeftijd kan toeslaan, is het nauw verbonden met zowel genetica als hormonen.

Haaruitval kan veroorzaakt worden door haarziekten, zoals Alopecia Areata. Maar ook stress en tekort aan ijzer of vitamine B12 of chemokuren kunnen zorgen voor extra haaruitval. Bij vrouwen komt haaruitval vaak tot uiting op het hele hoofd, maar ook soms met terugtrekkende inhammen. Plotselinge kale plekken kunnen een vorm van stress zijn of beginnende Alopecia Areata. Het is dus belangrijk dat je eerst vaststelt waardoor je haaruitval veroorzaakt wordt.

Micro haar pigmentatie is een perfect oplossing voor vrouwen die lijden aan kaalheid, alopecia of dunner wordend haar. Het is een innovatieve behandeling die de schade, die haaruitval veroorzaakt, verhult.

Wat kan er met Micropigmentatie?

Micropigmentatie van de hoofdhuid is een eigentijdse behandeling. Door het plaatsen van minuscule stippen inkt net onder het huidoppervlak, wordt de illusie van volle haardos gecreëerd.

Hoofdhuid micropigmentatie (SMP, MHP) kan ook worden gebruikt op delen van het hoofd waar het haar dunner wordt. Door het zetten van stippen in jouw eigen haarkleur, worden de kalende plekken opgevuld wat de illusie van dikker haar wekt.

Wat is micropigmentatie van de hoofdhuid?

Hoofdhuid micropigmentatie is een behandeling waarbij pigment met een extreem kleine naald net onder het huidoppervlak wordt geplaatst. Hierdoor ontstaan ‘stippen’ van pigment om een haarzakje na te bootsen.

In combinatie met duizenden ‘stippen’ aangebracht door een specialist, is het resultaat optisch dikker haar. De kalende plekken zijn minder zichtbaar, waardoor het een vollere bos lijkt.

De inkt wordt gemixt en afgestemd op je bestaande haarkleur en je kunt een week na de procedure gewoon wassen en zwemmen.

Dit proces is ideaal voor iedereen die lijdt aan erfelijke kaalheid, alopecia of dunner wordend haar. Het is hiermee dus mogelijk om een langere haarlengte te behouden. Neem contact met mij op zodat ik jouw geschiktheid voor micropigmentatie kan beoordelen.

Het Proces

De micropigmentatie behandeling

Ik begrijp dat haarverlies kan zorgen voor verlies van zelfvertrouwen. Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé en worden uitgevoerd in mijn discrete praktijk, of per telefoon en e-mail wanneer dit jou beter uitkomt.

Fase 1 – intake

Tijdens de intake gaan we jouw gewenste look bepalen. Ook beantwoord ik al jouw vragen en bespreek ik de eventuele voordelen en implicaties op korte en lange termijn. Vervolgens brengen we jouw perfecte haarlijn in kaart en bepalen we samen wat de juiste pigmentkleur voor jouw huid en haarkleur is.

Fase 2 – voorbereidingen

Als voorbereiding op de behandeling, meng ik het pigment indien nodig, maken we de hoofdhuid schoon en mag je plaatsnemen op de behandelstoel. Natuurlijk zorg ik ervoor dat je lekker op de behandelstoel zit, eventueel met een warme deken en muziek naar keuze op de achtergrond voor een optimale ontspanning.

Fase 3 – start behandeling

Jouw behandeling start met de achterkant van je hoofd, in het kruingebied, om de verloren dichtheid te vervangen. Pas daarna gaan we verder met het hele gebied waar het haar dunner is geworden.

De eerste behandeling duurt doorgaans 2-3 uur en is over het algemeen comfortabel voor de meeste mensen. Van tijd tot tijd kan enig licht ongemak worden ervaren, maar dit is meestal geen probleem.

Het pijnniveau lijkt in niets op het zetten van een lichaamstatoeage. In feite vallen veel mensen tijdens de procedure in slaap.

Fase 4 – tweede behandeling

Jouw tweede behandeling duurt ook circa 2-3 uur en wordt ongeveer een week na je eerste behandeling gepland. Tijdens je tweede behandeling bouwen we aanzienlijk meer dichtheid op met als doel je look af te maken.

Fase 5 – bijwerken

Ongeveer 30 dagen na de laatste behandeling, plannen we een retoucheringsafspraak. Dit is om eventuele vervaging te corrigeren en ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect in overeenstemming is met jouw verwachtingen.

Na deze totale procedure zijn om de 2-4 jaar nabehandelingen nodig, afhankelijk van je huidtype en hoe goed je de richtlijnen voor nazorg volgt.

Alle consulten zijn vertrouwelijk en privé.

Vragen?

Neem gerust contact op via WhatsApp of telefoon: 06-12526598

Whatsapp Openen
1
Hulp nodig?
Hulp nodig?